Hospitalet Stockholm

maj 14, 2021 | Utflyktsmål, Utställningar & Museer | 2 Kommentarer

På Hospitalet Stockholm visas fram till 30 maj utställningen Stockholm Sessions. Det är den vackra 1700-talsbyggnaden Danvikens hospital som från och med nu kommer rymma konst i ett samarbete mellan Carl Kostyál Gallery och Gullringsbo Konstsamling.

Stockholms Sessions är en vild och brokig utställning och inramningen i den gamla sjukhusbyggnaden påminner konstutställningar i Berlin eller kanske London för ett par decennier sedan. Namnet Stockholm Session får mig att tänka på jazz och på samma lite okuvliga och spontana sätt som en jazz jamsession låter tycker jag att den här utställningen är visuellt. Man vet liksom inte riktigt vad man ska förvänta sig, men man är trygg i att det blir bra – och att det håller ihop.

Målning ovan till höger Alfonso Gonzales, El Pato Market
Skulptur Diana Yesenia Alvarado, Amorcito Corazón

Inte mindre än 58 samtida unga konstnärer från i stort sett hela världen samlas här.
Jag noterar att Nigeria verkligen är ett intressant land på konstkartan, jag imponeras lika mycket av verken här som jag gjorde på CFHills utställning ”Stop! listen” tidigare i år.

Målning vänster, Wahab Saheed, Pink Outing
Verk höger Gina Beavers, Pink Ombre

Det är också en helt fantastisk lokal, eller faktiskt en byggarbetsplats just nu, för huset genomgår en stor renovering, då det stått tomt länge och är i stort behov av lite TLC. Jag hoppas och tror dock att man kommer att måna om att behålla så mycket som möjligt av den vackra om än lite slitna originalinredningen.

Målning ovan höger Rebecca Ness, Commute 

Målning mitten ovan Marcus Brutus, The Trial

Hospitalet ligger vackert vid Danvikskanalen omgiven av en fin park, i omgivningarna finns också restauranger och kaféer. Hospitalet har också en lång och spännande historia, om den kan du läsa mer här.

Foto: Nacka kommun

Hospitalet Stockholm
Saltsjöqvarns kaj 15
131 71 Nacka
Stockholm

Öppettider:
Torsdag – fredag 12.00-18.00
Lördag – söndag 12.00-16.00

Observera pga pandemin måste besök bokas: stockholm@kostyal.com

Då det saknas bilväg är det absolut mysigaste sättet att ta sig till Hospitalet pendelbåt nr 80 från Nybroplan mot Ropsten, gå av vid Saltsjöqvarn. Hospitalet ligger just nu inbäddad i byggställningar i slutet av kajen till höger när du kliver av båten.
Man kan också ta buss till Henriksdal.

2 Kommentarer

    • Kulturista

      Ja, det tycker jag att du ska göra. Det var verkligen fint. Pendelbåten lägger till vid Grönan så det är ju plättlätt för dig att åka dit. Sen kan man ju passa på att spela lite boule och ta ett glas på Boule & Berså som ligger granne. 👌🏼

      Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

Share This