Skansen Recrafted

nov 28, 2020 | Utvalt | 0 Kommentarer

Tidigare i höstas lanserade Skansenbutiken en texil kollektion i samarbete med Skansens Klädkammare.  Recrafted – en samtida kollektion av kuddfodral tillverkade av vackra textilier och spillbitar från Skansens Klädkammares förråd. Varje föremål är unikt och tillverkat på Skansen.

Recrafted  är en samtida och samtidigt historierik kollektion med fokus på hållbarhet och återbruk. Mönster- och materialkombinationer är framtagna ett nära samarbete mellan Skansenbutiken och Skansens Klädkammare. Samtliga material som använts i Recrafted kommer från Skansens Klädkammares förråd och tillverkningen har skett på plats på museet.

Foto: Skansen

Textilierna i Skansen Recrafted kommer från olika tidsepoker och har av olika skäl inte kunnat användas i museets verksamhet. Det rör sig om väldigt gamla textilier med skador som inte kunnat lagas eller fläckar som inte går att få bort liksom samtida tyger som beställts i stora kvantiteter eller inte har ett användningsområde i Skansens museala verksamhet. Allt material som används i produktionen av Recrafted fanns sedan tidigare i friluftsmuseets lokaler på Djurgården. Inte heller detaljer som dragkedjor och knappar har behövt köpas nytt.

Foto: Skansen

– Det känns bra att vi kan fortsätta utveckla arbetet med att ta till vara och bevara de resurser som redan finns på Skansen. Vi har märkt en stor efterfrågan på vårt tidigare återbrukssortiment och det känns fint att hitta ytterligare ett format för att rädda den här biten av historien och ge den nytt liv i en hållbar och exklusiv kollektion, säger Anna Bodén, enhetschef Skansens butiker och marknader.

Och visst är det fint att de vackra tygerna kommer till användning? Så rätt och bra tänkt av Skansen att börja recycla och recrafta. Kollektionen Recrafted säljs endast i Skansenbutiken.

Skansen stänger den 27/11 med anledning av restriktionerna kring pandemin. Så även Skansenbutiken, men så mycket roligare när de ”Re:open” igen.
Skansenbutikens webshop är däremot öppen.

Skansen
Djurgårdsslätten 49-51  115 21 Stockholm
Tel +46-8-442 80 00 (vxl)

 

 

 

 

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

Share This