Maria Högberg

nov 30, 2020 | Utvalt | 0 Kommentarer

Jag har en fäbless för papper. Älskar vackert papper och jag har själv gått några kurser i enkelt bokbinderi och origami, men drottningen av papper i min bok är Maria Högberg. Titta bara på hennes fantastiska stjärnor vikta i olika sorters papper. Gamla böcker, serietidningar, tapeter, presentpapper, påsar och allt hon kommer över blir konst i hennes händer. De här stjärnorna som alla är unika är fina att hänga i julgranen eller riset.

Foto: Gupp

Marias och mina vägar har korsats några gånger genom åren, första gången på Svensk Slöjd den fina butiken på Nybrogatan som tyvärr inte finns längre och som sålde hennes fina Filurer som jag kärade ner mig i.
Filurerna hamnade sedemera även i sortimentet i min butik. Du kan läsa mer om det här.

Hon har också haft flera egna utställningar där hon förutom sina pappersarbeten visat sina fantasifulla skulpturer som består av grenar med uttryck som fått kläder och accessoarer av utvalt porslin, papper mm.
Hennes kreativitet sträcker sig även utanför sitt egna skapande och arbetar med utställningar i olika former.
Hon har bland annat gjort många av de fina montrarna i Stockholm Toy Museum på Skeppsholmen samt  gjort fina konsthantverksutställningar åt Formex. Och om du besökt Afro Art vid Odenplan och tycker det är extra fint i den butiken så vet du vem du ska sända en tanke.

Foto: Gupp

Marias fina stjärnor och skulpturer finns  att köpa på:
Manos, Renstiernas gata 22,  Stockholm
Iris Hantverk Kungsgatan 55 och Västerlånggatan 24, Stockholm
Svensk Hemslöjd Norrlandsgatan 20, Stockholm

Samt via Gupp, Marias egna hemsida.
Gupp på Instagram.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

Share This