Formex 2007

jan 18, 2007 | Arkiv, Cosas, Inredning, Museer & Utställningar | 0 Kommentarer

Idag öppnade Formex vår 2007. En fackmässa för inredning. Som vanligt är temautställningarna det som är mest intressant och roligast att titta på. Vårens trendteman är Hägring, Fägring och Belägring.
Just när jag passerade höll Svenska Moderådet ett trendseminarium, så montern Hägring var omöjlig att fotografera.

Med Fägring, i all sin grönska spår Lotta Ahlvar från Svenska Moderådet att det gammeldags småblommiga nu kommer att ersättas av exotisk grönska. Något man inte direkt kunde se bland utställarna. Men nåt som var extra roligt med just de här utställningen var att träffa Sven och Inger, Filurerna som Maria Högberg syr av vintagetyg. De kommer nämligen inom kort att finnas i Cosas ”Unika saker” sortiment”, jag blev så kär i Filurerna när jag träffade dem på Svensk Slöjd i höstas.

formexspring

Foto: Flitiga Myran

Med montern Belägring visas suget efter varor som känns äkta och och som får kropp och samvete att må bra. Produkter med en sund produktionsprocess och med sunda material. Varor som kanske kostar lite mer men som är hållbara både i ett miljöperspektiv och som produkter. Den trenden verkar däremot verkligen vara på gång, för flera av utställarna har ”Fair Trade” certifiering och det är verkligen positivt.

 

 

 

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

Share This