North Meets South – även på Svensk Slöjd

jun 18, 2006 | Cosas, Museer & Utställningar | 0 Kommentarer

Nordisk design möter afrikanskt hantverk i Li Edelkoorts utställning North Meets South som visas på Nordiska Museet i sommar.
Li Edelkoort som är en av världens mest inflytelserika trendanalytiker har  producerat en utställning om formens urform. Utställningen visar hantverk och design från Skandinavien och Afrika och belyser de estetiska länkar som finns mellan kulturerna. Jag har inte hunnit se utställningen ännu, men blev  otroligt sugen efter att ha besökt butiken Svensk Slöjd, vars sortiment under sommaren bygger på denna utställning.

svenskslöjd
Foto: Flitiga Myran & Svensk Slöjd

Butiken  blir under perioden 17 maj till 6 augusti en tillfällig satellitbutik. I ett nära samarbete med Li Edelkoort har produkter ur Svensk Slöjds sortiment  fått sällskap av afrikansk slöjd. Här finns skulpturer, skålar och skärbrädor från Nigeria, Kamerun, Marocko för att nämna några.

Jag besökte butiken igår för att leverera en Frälsisbänk och blev faktiskt lite överrumplad  över den härliga mix som Li Edelkoort  har plockat ihop. Silverkorsen blev mina favoriter.
Produkterna finns endast till försäljning på  Svensk Slöjd.

 

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

Share This