Olle Nymans i Saltsjö Duvnäs

jun 15, 2021 | Utflyktsmål, Utställningar & Museer | 0 Kommentarer

Nästan overkligt vackert på Strandpromenaden i Saltsjö Duvnäs ligger Olle Nymans ateljéer och konstnärshem. Ett ganska okänt men fint konstnärsmuseum och galleri, samt en vacker trädgård och en riktigt fin restaurang.

Under sommaren är det en liten oas, då man kan strosa runt i trädgården, slå sig ner och ta någon att äta och dricka hos Kerstin & Britt.  Och om vädret tillåter kan man ta ett dopp på Saltsjö Dufnäs Marina som har en liten strand och en brygga, Marinan ligger bara ett stenkast från Olle Nyman. Ett utflyktsmål som har något för alla. Natur, bad, trädgård, mat och sist men inte minst konst.

Foto: Kerstin & Britt

I början av juni gjorde jag ett besök och passade såklart också på att titta på utställningen i galleriet. Och utställningssäsongen på Olle Nymans sommaren 2021 startar med en riktigt vitamininjektion.

En ny inriktning där utställningarna ska spegla syskonen Kajsa och Olle Nymans respektive yrken öppnar för möten mellan olika konstinriktningar. Och säsongens första utställning med Susan Gillhög, bildkonstnär och Jonas Roth glaskonstnär är en fullträff!

Jonas Roth är och har varit verksam som glaskonstnär i närmare 30 år. Jonas är bosatt i Kivik där han har sin ateljé och hytta. Med en förkärlek för överdåd av färg eftersträvar Jonas symmetri, balans och en stram grundform som kan tillåta sig att utsmyckas. ”Arbetet är inte en medveten reaktion på modernismen men jag tycker nog att den är lite ospirituell” säger Jonas om sitt arbete.

Susan Gillhög är verksam i Stockholm som konstnär, målare och grafiker. Hon tillbringade lång tid i
Colombia och Mexiko. Dessa intensiva år danade henne som målare. Ur upplevelsen av det starka ljuset och de knivskarpa skuggorna växte ett praktfullt färgmättat måleri fram.

De bägge konstnärernas arbeten gifter sig otroligt bra och det är verkligen en sevärd utställning.

Utställningen med Jonas Roth och Susanne Gillhög visas till 4 juli 2021
Olle Nyman ateljéer och konstnärshem, Strandpromenaden 61 Saltsjö Duvnäs
Tel: 076-044 08 83
E-post: info@ollenyman.se
Hemsida: https://www.ollenyman.se/

För att gå på visning i konstnärshemmet, läs mer på hemsidan

Öppettider: torsdag-söndag 12-18

 

 

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

Share This