Moving to Mars

feb 26, 2021 | Utställningar & Museer | 0 Kommentarer

Finns det liv på Mars? Det hoppas forskarna få svar på efter den lyckade landningen av rymdsonden Perseverance på Mars. Hypen kring marslandningen är stor och som av en händelse öppnar Tekniska museet sin utställning Moving to Mars lagom till sportlovsveckan. Närmare bestämt den 26 februari.

Foto: Anna Gerden Tekniska museet

Utställningen som är producerad av The Design Museum i London har skapat en upplevelse som tar dig till Mars med alla sinnen, där du inte bara kan blicka ut över Marshorisonten utan även kliva in i en fullskalig boendemiljö och till och med känna lukten av Mars.

Med 150 föremål från tidigare rymdresor och prototyper för framtidens marsresor berättar Design Museum om den stora utmaningen att ta människan till Mars – kanske mänsklighetens största äventyr någonsin. Varje liten detalj måste tänkas igenom – inte minst för den 7 månader långa resan dit, men också hur vi ska leva och överleva när vi väl kommit fram, vilka kläder vi har på oss, vad vi ska äta och hur vi ska bo.

Förutom det vi vanligtvis tänker på som rymdinnovationer finns vardagsföremålen som förstås måste specialutvecklas för ett liv på Mars. I utställningen visas till exempel en klädkollektion sydd av fallskärmsdelar, en sko skapad av svamp och handskar som hjälper dig att bevara minnet av jorden.

Foto: Anna Gerden Tekniska museet

För mig personligen har min ingång till Mars alltid varit David Bowies klassiska Life on Mars och vi har väl alla lite till mans haft funderingar på om det finns liv ute i rymden. Vilken är din ingång?

Moving to Mars visas på Tekniska museet i Stockholm 26 februari 2021 och visas 6 januari 2022
Tekniska museet har specialanpassat bokningssystem, besökarflöden och rutiner för att motverka smittspridning.

Tekniska museet

Museivägen 7, Norra Djurgården, Stockholm
Öppet månd-sönd 10.00-17.00
Obs! p.g.a pandemin måste biljett förbokas.

Moving to Mars visas till 9 februari 2022

 

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

Share This