Riddarholmen i september

sep 30, 2020 | Kulturistas Stockholm | 0 Kommentarer

September i Stockholm blev ju helt fantastiskt vädermässigt i år. Såna dagar gillar jag att snöra på mig mina skönaste sneakers och bege mig ut på stan. Den här dagen strosade jag runt på Riddarholmen mitt i stan.
Från Evert Taubes Terrass har man en fantastisk utsikt över Riddarfjärden med Söders höjder på ena sidan och Norr Mälarstrand och Stadshuset på andra sidan.

Riddarholmen är en skön, tyst oas, fyllt med vackra hus och vidunderliga vyer. Jag återkommer ganska ofta hit, har faktiskt vid ett tillfälle gjort en takvandring här, på gamla Riksdagshusets tak. Jag får nog göra ett särskilt inlägg om det.

Den här dagen, en sen eftermiddag då solen stod lågt var det extra vackert med Riddarholmskyrkans spira, den fina stenläggningen på Birger Jarls torg och de långa skuggorna.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

Share This