Gerillaslöjd

mar 11, 2021 | Kulturistas Stockholm, Utvalt | 0 Kommentarer

Gerillaslöjd är ett samlingsbegrepp myntat av Frida Arnqvist Engström 2012, hon beskriver själv fenomenet som en kreativ mix av hantverk som placeras i det offentliga rummet på ett icke-förstörande vis. Gerillaslöjden är kreativ i både material och teknik, den innehåller något slags budskap och kommenterar samtida politiska eller samhälleliga händelser.  Andra begrepp som används är yarnbombing, streetart, streetyarn. Kärt barn har många namn.

Frida har också skrivit boken Gerillaslöjd om hur slöjd kan göra skillnad, påverka sätt att tänka och förändra hon driver också sajten Kurbits – din slöjdkompis i samtiden samt Instagramkontot @Kurbitsmedia

Och sedan 2012 har fenomenet ökat enormt, idag när man går ut på stan ser man flera exempel på gerillaslöjd och Instagram är fullt av bilder som taggats av något av begreppen. Nu under pandemin har många satt upp verk till tröst och hopp.

Foto: Sibylla Nohrborg @lilaclady_1 på Instagram

Foto: Maria Yvell @virkadygnetrunt på Instagram

Så gå ut och håll ögonen öppna för de fina budskapen som skänker både glädje och hopp! Eller gör ett eget, att skapa är så helande!

 

 

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

Share This