Vildhästar och (då)tid

sep 21, 2007 | Arkiv, Reseminnen | 0 Kommentarer

2004 återvände jag för första gången till Spanien sedan  jag och min min familj flyttade hem därifrån 1969.
Jag bodde, gick i skola och växte upp där – mycket av min barndoms minnen hör Spanien till. Att åter se sin barndom efter alla dessa år var både spännande och smärtsamt. Då när jag var barn var ”min by” just en by
– en fiskeby. Nu en stor finlandsfärja fast på land. Bara spelhallar, diskotek och riktigt dåliga restauranger.
Nästan inga spanjorer, desto fler engelsmän, tyskar – och svenskar.

Det är lätt att bli nostalgisk över dåtiden, tycka att ”det var bättre förr” och att tiden flytt, men  så händer det… När vi kör där i bergen i Sierra Nevada dyker det helt plötsligt upp ett vildhäststo med sitt föl. Och i detta ögonblick känner jag att tiden kanske ändå inte helt skenat iväg.

wildhorses

Foto: Flitiga Myran

 

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

Share This