Syslöjd, ett dammigt arv?

sep 24, 2007 | Arkiv, Cosas, Personligt | 0 Kommentarer

Jag har en känsla hantverkstrenden till trots, att många idag inte kan sy för hand, brodera, sticka eller virka. Något som alla kvinnor kunde med bravur för bara ett par generationer sedan. Själv har jag varit rätt duktig, jag sydde mycket när jag var yngre, jag kunde stoppa strumpor och virka efter beskrivning, men idag är kunskapen lite dammig. Hur är det med era sykunskaper?

Jag har ärvt flera fingerborgar av min farmor som var duktig på att sy, även den vackra trådhållaren kommer från henne. Detta är ting som jag värderar högt. Idag syr jag sällan, har inte tid. Men när en knapp måste sys eller en söm måste lagas då tar jag med glädje fram farmors gamla sygrejer.

fingerborg

Foto: Flitiga Myran

By the way: Sköna Hem nr 11 skriver om fenomenet inredningsbloggar, där kan ni läsa en liten miniintervju med mig.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

Share This