Skomode och caféliv i Amsterdam

sep 28, 2006 | Arkiv, Reseminnen | 0 Kommentarer

Alla som varit i Amsterdam vet att stan gör sig bäst till fots. Av den anledningen studerade jag extra noga vad som står till buds i skoväg.

skomode

När man knanat runt en hel dag i holländska träskor är det skönt att slå sig ned och ta en kopp kaffe. Jag intar gärna mitt på Café Luxembourg, på Spuistraat 24, alldeles bakom Dam, det stora torget. Café Luxembourg är så där kontentinentalt som kaféer aldrig verkar kunna bli i Sverige och jag älskar att sitta här och studera folk.

Den här gången var det fem halvnakna män som fångade min uppmärksamhet. På trottoaren mitt emot kaféet stod  en stor låda. Helt plötsligt dök 5 byggnadsarbetare upp. De låste upp lådan, tog av sig sina blåställ, tog upp sina privata kläder ur lådan – och bytte om! – där mitt på trottoaren – och vem brydde sig? Utom jag då, som storögt stirrade och undrade vad facket skulle säga om det här hemma…

luxembourg

Foto: Flitiga Myran

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

Share This