Semesterboende i Lucca

aug 29, 2006 | Arkiv, Reseminnen | 0 Kommentarer

Vi hyrde en lägenhet i ett hus i byn San Michele di Moriano på landet 6 km utanför Lucca. Byn ligger vackert med Morianobergen i fonden. I hyran ingick fri tillgång till gårdens köksträdgård. Vilken känsla när man kom hem på kvällen att kunna gå ut och plocka ”egna” tomater, aubergine, squash, selleri och potatis. Agriturismo kallas det på Italienska, när man bor på gårdar. Ofta är det riktigt lyxigt. Vi hade alla faciliteter som disk- och tvättmaskin, teve och pool. Men det är inte särskilt dyrt. Vi betalade ca 4 500 kr för en vecka.

boilucca

Jag kan verkligen rekommendera den här typen av boende.  I alla fall när man hyr bil och gör dagsutflykter. När man reser hittar man så ofta spännande råvaror som åtminstone jag gärna vill prova på att laga. Jag älskar att  laga mat av lokala delikatesser.

Vi åt som regel lunch på restaurang och handlade godsaker på vägen hem och satt i trädgården till sent på natten och lyssnade på syrsorna, åt våra ”egna” grönsaker och någon god fisk eller köttbit och smuttade på ett glas vin.   – Men gud vad jag längtar till Italien!!

grönsaker
Foto: Flitiga Myran

Tidigare inlägg om Lucca:
Jag längar till Italien, Lucca i mitt hjärta, Bagni di Lucca

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

Share This