Passion för parfym(flaskor)!

apr 13, 2007 | Arkiv, Museer & Utställningar | 0 Kommentarer

Vissa parfymflaskor kommer man aldrig att glömma. 4711 till exempel. Jag fick en sån av min farmor när jag var sisådär 8 år gammal. Luktade helvete – men oj vilken flaska! Nu visar Hallwylska museet den och fler därtill i utställningen Passion för parfym som pågår fram till 10 juni 2007.

4711
Foto: Jens Mohr

Så här skriver Hallwylska
”Tycker du mest om blommiga parfymer vars doft domineras av ros och jasmin med stöd av ylang ylang och natthyacint? Eller är det orientaliska parfymer sammansatta av kryddor parade med hartser och exotiska blommor som tilltalar dig mest? Vidare kan du välja mellan chypreparfymer som bygger på kontraster mellan bergamott, ekmossa och patchouli eller cirtusparfymer i vilka ingår tangerin, apelsin, citron, grapefrukt och bergamott tillsammans med friskt doftande örter. Och är du riktigt modemedveten faller du kanske för gröna parfymer som är vassare och sportigare än de blommiga och för tankarna till gräs, ängar och örter”.

Kommer ni ihåg när parfymflaskorna hade en liten pump? Jag får gåshud av vällust. – Det var tider det!
(Jag menar förstås att det var före min tid…)

parfympump
Foto: Jens Mohr

Själv är jag väldigt förtjust i både innehållet och förpackningen nedan och jag hoppas att min älskling köper med sig en till mig från sin Amerikatresa….

versace
Foto: Jane Doggett Flickr

 

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

Share This