Näring på Nordiska Trädgårdar

apr 5, 2007 | Arkiv, Museer & Utställningar, Trädgård | 0 Kommentarer

Om än det rådde torka på Nordiska Trädgårdar i år fanns det ändå lite näring att hämta. Som vanligt bjuder Betongföreningen på fantastiska montrar där man ständigt visar prov på betongens förträfflighet i trädgårdssammanhang. Jag blev särskilt förtjust i Anders Lönns fina betongkar, vem som gjort fåglarna vet jag inte. Det fanns ingen uppgift om det. Men visst är de häftiga?

betongbadkar

betongforum

I Jerners Antiks monter blandar man växter med trädgårdsmöbler och andra antikviteter. Det är påfallande många som satsar på lite romantik i trädgården i år, kan det bero på Linnés 300-årsjubileum? I entréhallen stod Linné 2007 en stor, fantastiskt vacker monter där man presenterar Linnéåret som firas runt om i Sverige. Ett digert program med mycket att se, kika in på hemsidan där finns alla evenemang samlade.

linne

Foto: Flitiga Myran

Tyvärr var denna monter så bedrövligt ljussatt att fotografering i det närmaste var utesluten, men en söt (och suddig) linnea fick jag i alla fall med mig. Och en en form av kungsängslilja (tror jag det är) som jag inte sett tidigare. Jag har några fler fotografier från den här montern och om jag kan justera kvalitén på dem så ska jag visa lite mer vid ett senare tillfälle. Tills dess dirigerar jag med varm hand över till Linda, som har typ en kilometer bilder från Nordiska Trädgårdar på sin blogg. Bra jobbat Linda!

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

Share This