Jag längtar till Italien

jun 27, 2006 | Reseminnen | 0 Kommentarer

Ikväll visar SVT2 filmen Porträtt av en dam, med Nicole Kidman i huvudrollen. Jag har inte sett filmen, men palatset där filmen delvis är inspelad ligger i den underbara staden Lucca som jag besökte i höstas.

Palazzo Pfanner byggdes 1667 och det första man ser när man kliver in genom de stora portarna är en loggia med en fantasiskt vacker genombruten trappa med målningar i taket och marmorstayer. Palatset har fram tills nyligen varit stängt för allmänheten. Nu är palatset öppet för visningar, men där finns inte så mycket att se förutom inredningen, de vackra rummen, takmålningarna och parkettgolven.

pfanner

Det är trädgården man fastnar i, rakt fram från ingången ligger den inbäddad i grönska och med stadsmuren som bakgrund. 1700-talsträdgården är fylld av barockstatyer av gudar och gudinnor ur den romerska mytologin. I mitten av trädgården ligger den vackra dammen. Och överallt står stora krukor med citronträd. Trädgården kan även ses från stadsmuren som omgärdar hela Lucca. Av alla städer jag besökte under min resa var nog Lucca den stad jag tog till mitt hjärta. Jag måste nog berätta mer vid tillfälle…

pfanner2

Foto: Flitiga Myran

0 kommentarer

Trackbacks/Pingbacks

  1. Semesterboende i Lucca | Kulturista - […] inlägg om Lucca: Jag längar till Italien, Lucca i mitt hjärta, Bagni di […]

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

Share This