Hantverksmässan i Sollentuna

dec 11, 2006 | Arkiv, Museer & Utställningar | 0 Kommentarer

Nu i helgen gick Sollentuna Hantverksmässa av stapeln. Jag har aldrig besökt den tidigare och jag måste säja att det var mer vatten än vin, men vinet desto mer välsmakande. Sollentunamässans lokaler är ett sorgekapitel i sig med lågt i tak och dålig belysning, så att göra spektakulära utställningar låter sig inte göras.

Trots det lyckades man göra en väldigt fin utställning om trasmattor: Trasmattor och andra inslag.
Men vare sig i montern, i programbladet eller på hemsidan (eller i pressmeddelandet) finns uppgifter om vem som gjort mattorna. Synd, för det hade jag gärna velat veta. – De var nämligen mycket fina!

hantverksmässan

Ett annat positivt möte var det med Annika Nyman från Svenska Trådarbeten. Jag känner igen hennes arbeten sedan tidigare, men har aldrig träffat henne. Desto roligare blev det när det visade sig att hon kommer från Skellefteå, min gamla hemstad! Hennes trådarbeten är helt fantastiska och ett par underbara änglar fick följa med mig hem. Jag är mycket imponerad över arbetet med den vackra stjärnan! En raritet – endast 48 stycken har tillverkats.

annikanyman

Foto: Flitiga Myran

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

Share This