Gott nytt utställningsår?

jan 2, 2007 | Arkiv, Museer & Utställningar | 0 Kommentarer

Från och med idag kostar det att se utställningar på Statens alla museer. De flesta av oss har  sett fler utställningar under de senaste två åren än åren innan men frågan är om vår lust minskar i och med att det börjar kosta igen?

Jag är egentligen inte så kostnadskänslig, jag har råd att gå på utställningar och jag har ett intresse.
Men de där besöken jag gjort när jag haft en halvtimme över, eller att jag slunkit in för att se ett enda verk? Kommer jag att betala 80 kr för dem? Tveksamt.  Kommer jag att gå och titta på utställningar som ingen talar om, som det inte skrivs om? Kanske inte.

Det är synd tycker jag, att vår nya regering var så snabb med att riva upp en av de få riktigt bra kulturreformerna som gjorts på årtionden.

Kommer våra museer tappa modet att göra oväntade och annorlunda utställningar nu? Kommer de att återgå till dammiga, formalindoftande och textfyllda utställningar. Jag vet inte. Vad tror du?

Kanske kommer de statliga museerna att få konkurrens? Svenska Kyrkan tappar medlemmar och snart står en tom kyrka nära dig.

Utställningar som den på bilden, från Venedigbiennalen 2003 kommer vi troligen snart att bli en verklighet även i Sverige. För lediga kyrkor kommer det inte att råda brist på.
Vad tycker du om tanken att använda kyrkorummet till utställningar?

fallingarden

Foto: Från utställningen Fallin Garden, 50:e Venedig Biennalen 2003, San Stae Church Venedig

 

 

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

Share This