Finporslin till vardags

jun 8, 2006 | Personligt | 0 Kommentarer

Är det bara jag, eller känner du igen dig i det här. Du hittar några fina, billiga tallrikar, köper fyra flata och fyra djupa. Lite senare när du vill komplettera finns de inte längre. Då hittar du några andra fina, udda och köper sex av varje. Men så slår du sönder en flat…
Och hittar du några jättefina, utgående visserligen men jättefina, så du köper sex flata,  sex djupa och
fem assietter, för det fanns inga fler. Men så slår du sönder en flat tallrik.
Dina skåp hemma börjar se ut som Myrornas loppis. Innerst inne skulle du vilja spara på en klassisk serie, men de är ju så rackarns dyra…

gustavsberg
Foto: Gustavsbergs porslingsfabrik

Så där höll jag på i åratal. Till slut insåg jag att det blir så mycket dyrare i längden. Sedan fem år tillbaka samlar jag på Snövit från Gustavsbergs porslinsfabrik.  Den är visserligen dyr som bara den, men jag har önskat mig nya delar till födelsedagar och jular och istället för att impulsköpa ”uddaporslin”  köper jag en del i serien. Jag har kommit en bra bit på väg och det känns så skönt att ha ett riktigt bra porslin. För det är kvalité i den här – jag lovar. Dessutom fungerar den både till fest och till vardags.

Formen är klassisk, originalet Spisa Ribb ritades av Stig Lindberg och har den haft olika dekor genom åren. Snövit är en av dem.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

Share This