Ett badrum blir till – Del 3

jun 7, 2006 | Reseminnen | 0 Kommentarer

Fem veckor har gått. Badrummet är klart!

badrumefter
Foto: Flitiga Myran

För att få in ljus i det fönsterlösa badrummet beställde vi nya spegeldörrar med frostat glas i de övre speglarna. Ett litet rum med högt i tak kan lätt få lite hisschaktkänsla, så vi lät sänka taket ca 40 cm. För att underlätta städning valde vi (jag) en vägghängd toalett.  Handdukstork är praktiskt och skönt. Golvvärme likaså.
Dimrade spotar i taket är också skönt speciellt för grusiga ögon tidig morgon.

Ett badrum har som regel en livslängd på 15-20 år, så det är bra att tänka på att välja material och färger som tål ögats nötning och tidens trender.  Vi valde vitt, blankt kakel i storleken 10×10. På golv och upp på väggen bakom toaletten en grå klinker i två storlekar. Två stora infällda speglar, den ena från golv och nästan upp till tak gör att badrummet känns större. Jag vill inte ha hyllor eller skåp ovanför handfatet. Jag tycker att det  tynger och tar bort luftigheten. Dessutom slår jag alltid skallen i dem!!  Förvaringen löste jag istället med två stycken 40 cm grunda köksskåp. De slukar det mesta av det man inte vill ha synligt.

På köpet får man en fin avställningsyta. Ovan skåpen tre öppna hyllplan. Där förvarar jag de saker som tål att ses på.  I den lilla nischen ovan toaletten finns ytterligare plats för fina saker.

Eftersom badrummet är så litet skulle ett badkar sluka hela rummet, och under  de år vi hade badkar kände vi att en dusch skulle vara mera praktiskt. Vi valde en rundad duschvägg med klarglas för att  inte badrummet skulle kännas mindre, glaset är förvånansvärt lätt att hålla rent!

Grunden är alltså vitt, grått och krom. Det är lätt att variera och få ett nytt uttryck bara genom att byta handdukar, matta och kanske någon liten detalj. Jag brukar variera mellan tre stilar.
Den på bilden, en färgglad med lite kitschig plastretrokänsla och en sober asiatisk med träinslag.

Det är i dagarna två år sedan badrummet stod klart – och jag kan ärligt säja att jag inte ångrar något av de val vi gjorde. Det är faktiskt bra att fundera ordentligt på vilka behov man har och hur man vill ha det innan man skrider till verket.
Mitt måtto:
-Skynda långsamt – innan du börjar riva. När du väl är där- då ska det gå fort!

 

0 kommentarer

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ett badrum blir till – En berättelse i 3 delar. Del 2 | Kulturista - […] fortsättning följer… här […]
  2. Ett badrum blir till – Del 2 | Kulturista - […] fortsättning följer… här […]

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

Share This