Ett badrum blir till – Del 1

jun 5, 2006 | Reseminnen | 0 Kommentarer

Det hela började med att vi av vänner fick vi en gammal duschkabin som de tänkte slänga. Eftersom badrumsrenovering stod på vår (långa) lista över renoveringar tyckte vi det var en god idé att ta emot den.
Då skulle vi kunna koppla in den i tvättstugan under renoveringen. Nu tog det dock  ett tag att beta av alla punkter före badrum, så kabinen ligger omonterad och samlar damm i  källaren i två år.  Vid en storstädning åker den på tippen – nästan. Jag blir helt plötsligt snål och den får bo kvar i källaren, men jag sätter in en annons på blocket och vips har jag en köpare som säger sig vara  villig att betala 1.000 kr.

duschkabinbadkar

Köparen kommer och tittar och är väldigt sugen – problemet är bara att han bor i hyresrätt och han vet inte om hyresvärden  tillåter att han sliter ut sitt gjutjärnsbadkar på lejonfötter och vad han i så fall ska göra  av badkaret.  Jag säjer milt: -Fråga värden innan du gör något, men om du vill bli av med badkaret kan vi ju byta?

Sagt och gjort. Tre dagar senare står ett väldigt vackert – och mycket tungt badkar i vår källare. Ett badkar som kostar tio till femtontusen att köpa!!   Nu är planen att vi ska bygga ett romantiskt gammaldags badrum.
Det dröjer dock inte länge innan vi inser att badkaret inte går in i badrummet.  Dels går det inte in genom dörren, dels är det försmädliga 4 cm för långt.  Nu har vi alltså ett stort och skrymmande badkar stående i källaren istället.

Uppdatering: För att undvika missförstånd,  bilderna kommer inte från min källare, utan från Blocket.

fortsättning följer….
här

0 kommentarer

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ett badrum blir till – En berättelse i 3 delar. Del 2 | Kulturista - […] Fortsättning från Del 1 […]

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

Share This