En kväll hos Karin Eriksson

sep 12, 2006 | Arkiv, Cosas, Personligt, Utflykter | 0 Kommentarer

En gång i månaden är vi ett gäng tjejer som träffas för att göra saker man aldrig kommer sig för att göra annars. Vi har spelat curling, gått på stadsvandring och bokat enskilda guidade visningar på museer man knapp hört talas om för att ge några exempel. Ikväll var det min tur att hitta på aktivitet. Det var inte svårt för mig att välja. Känner ni till Karin Eriksson?

gg

karin

Karin är keramiker. Hon har sin verkstad på Överjärva Gård i Solna, verkstaden är inte stor och det är svårt att förstå hur hon hinner producera så mycket där. Hon har återförsäljare runt hela världen och hon gör allt själv.

Jag känner Karin litegrand sedan tidigare och tycker hennes keramik är något av det finaste man kan köpa för pengar, hon dekorerar sin keramik och sitt porslin på ett alldeles eget sätt och ikväll har vi suttit i hennes verkstad och dekorerat kakelplattor och muggar med dekaler i samma teknik som hon själv använder.
Det var fantastiskt roligt, jag hann göra 6 tallrikar och 12 kakelplattor. Nu ska de brännas och nästa helg kan vi hämta våra ”konstverk”.  Vi valde alla olika motiv och det var riktigt kul att se varandras alster.

dekaler
Foto: Flitiga Myran

0 kommentarer

Trackbacks/Pingbacks

  1. Lycka är ett fat | Kulturista - […] fick jag mina konstverk från kvällen hos Karin Eriksson, kommer ni ihåg? Faten räddade jag från soptippen för drygt…

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

Share This