China Town

jul 3, 2006 | Arkiv, Mat & Dryck | 0 Kommentarer

New York har det. London likaså – och Paris. Ett China Town. Frågan är om inte Stockholm också håller på att få ett. Inom några få kvarter mitt i City finns nämligen flera livsmedelsbutiker och restauranger med asiatiska livsmedel.

China Market ligger på Olof Palmes gata 12. De har ett mycket stort urval av konserver och ett helt rum bara med nudlar.
Omi Food på Olofsgatan, en tvärgata till Olof Palmes är i mitt tycke den trevligaste butiken. Här har man alltid tid till frågvisa svenskar som inte fattar ett jota om vad som står på alla vackra förpackningar. Omi har också en fräsch grönsaksdisk med löpmeter av grönsaker man aldrig sett tidigare. Det är bara att fråga och prova sig fram. Därtill har de en hyfsad avdelning med kinesiska kokkärl.
Taj Mahal på Kammakargatan 40, några kvarter norrut blandar sitt asiatiska sortiment med lite afrikanska influenser.

Jag älskar att botanisera i såna här butiker och köper ofta med mig burkar och påsar med mystiskt innehåll. Om inte annat pryder de sin plats. Men för det mesta brukar de gå åt. Ibland får man helt enkelt chansa på hur de ska användas. Det är i sig rätt kul!

chinatown

Foto: Flitiga Myran

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

Share This