Chianti Sculpture Park

nov 16, 2006 | Arkiv, Reseminnen | 0 Kommentarer

Mitt ute i obygden, på de vackra kullarna väster om Sienna, ligger en skulpturpark. Chianti Sculpture Park. Den är relativt okänd och det är sannerligen inte lätt att hitta dit. Den sista vägsträckan liknar mer en kostig än en väg. Men jag kan lova er att det är värt mödan. Här har nämligen Piero Giadrossi förverkligat sin livsdröm och låtit bygga upp en skulpturpark mitt ute i den vackra orörda ekskogen. Konstnärerna har själva fått välja plats för sina verk och en enkel stig runt i parken är det enda spår av människor. Lite här och där dyker skulpturerna upp.

Den här är en av mina favoriter. Se hur trygg och tung hon ligger där, bilden av henne där mitt i skogen kommer jag aldrig att glömma.

Island av Kim Hae Won från Korea.

island

island2
Foto: Flitiga Myran

 

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

Share This